Sertifikalar
Kalite, ürün veya hizmetin belirlenmiş veya olabilecek ihtiyaçları karşılama kabiliyetine cevap verebilen özelliklerin tamamına denir. Daha kısa ve anlaşılır bir tabirle kalite kullanıma uygunluktur, verimliliktir, yaşam tarzıdır.
Kalite, farklı yaklaşımlara konu olan ve insanlık tarihi kadar eski bir kavramdır.
Yüzyıllar boyunca önemine işaret edilen kalite, bir güvence ve kontrol sistemi olarak görülmüş ve ünlü düşünürlerin deyişleri arasında kendine yer bulmuştur.
Kalite (veya kalite güvencesi) iş, mühendislik ve imalat süreçlerinde ulaşılmak istenen amaçtır. Bu amacın belirlenmesinde müşteri memnuniyeti esas alınır.
ISO, 1947 yılında İsviçre’de kurulan, teknik ve teknik dışı alanlarda standartların nasıl olması gerektiğini belirleyen bir kurumdur.
Kalite yönetim standartlarına uygun olarak hizmet vermek isteyen işletmeler, ISO veya ISO tarafından akredite edilmiş organizasyonlardan ISO kalite belgesi alması gerekmektedir.
Kalite belgesi bir zorunluluk değildir. Organizasyon ve işletmeler, kalite belgesi almak zorunda bırakılmaz. İsteğe bağlı olan bir sertifikasyondur. Fakat bazı sektörlerdeki çeşitli belge ve sertifikalara sahip olmak zorunlu olabilir. Kalite belgesi, aynı zamanda profesyonel iş yapmanın bir şartı değildir. Herhangi bir kalite belgesine sahip olmayan işletmeler de ticari faaliyetlerine devam edebilir. Fakat bir organizasyonun yarattığı etkiyi ve verdiği güveni optimum seviyeye getirmek için oldukça önemli bir sertifikadır.
Kalite belgesi, topluma sorumlu olan organizasyonlar tarafından tercih edilir. Çünkü insanlarla bağını güçlendirmek isteyen firmalara oldukça fayda sağlar. Bu bağlamda kalite belgesi nedir sorusuna şu şekilde cevap verebiliriz:
“Bir ürünün yeterliliğini gösteren belgedir”.
• Gerek müşteri geri bildirimleri, gerek iç kontrol mekanizmalarımızla , gerekse kalite hedeflerimiz ile süreç performanslarımızı izleriz. Kalitemizi daha da yükseltmek, müşteri memnuniyetini ve gıda güvenliği artırmak en büyük amacımızdır. Bunu sağlarken ekonomik başarıyı da yakalamak için de sürekli iyileştirmeler yaparak başarıya ulaşırız.
• Üretimimizin her aşamasında ulusal ve uluslararası standartlarla, birincil ve ikincil yasal mevzuata tam uyum sağlarız. Ürettiğimiz ürün ile ilgili olarak müşterilerimize verdiğimiz taahhütlere uyar, güvenli üretim prensipleri ile gıda güvenliği için gerekli tüm şartları karşılarız.
• Gıda güvenliğini en üst seviyede tutmak için gıda güvenliği ile ilgili hedefler belirler ve bu hedefleri düzenli olarak izleriz. İzlediğimiz hedefleri her sene revize ederek gıda güvenliğimizi daha üst noktalara çıkarmayı hedefleriz.
• İç paydaşlarımız olan çalışanlarımızın, gerekse dış paydaşlarımız olan tedarikçilerimizin gıda güvenliği konusunda farkındalıklarını artırır, sisteme adapte eder ve onların görüşlerini/önerilerini alarak gıda güvenliği konusunda daha iyi olmak için çalışırız. Müşterilerimizden gelen dilek/öneri ve şikayetleri hızlıca değerlendirir, gerekli iyileştirmeleri yapar ve müşteri memnuniyetimizi ve gıda güvenliğimizi artırmayı amaçlarız.